BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 27 iulie 2012

Povestea samburilor colorati :)


           A fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti, o livada mare, mare de caisi.  Atrasi de frumusetea livezii, zilnic se plimbau zeci de oameni simpli, cupluri abia formate, pline de sperante, oameni mai veseli sau mai tristi,batrani uitati de timp, toti isi gaseau locul in acea livada. Si cum altfel cand la umbra pomilor aflau linistea, puteau gusta din caisele delicioase si dupa cum se dusese vestea, isi puteau pune dorinte caci se implineau, in timp. Dar intre toti caisii, unul se simtea diferit. Arata la fel ca toti caisii, facea aceleasi flori minunate de cais, rodea aceleasi fructe incredibil de bune dar nu ii era suficient. La poalele lui s-au asezat, de-a lungul timpului, multe suflete si a auzit foarte multe povesti. A auzit toate dorintele calatorilor si isi dorea atat de mult sa poata face ceva in plus pentru acesti trecatori care lasau in bratele sale gandurile lor sa le sufle vantul spre implinire. Simtea ca era menirea lui sa fie altfel, ca nu putea fi doar un pom intr-o livada de caisi care poarta pe ramuri visele altora. Avea si el dreptul la visele proprii. Si dupa multi ani in care a incercat sa ignore chemarea, si-a luat inima in dinti si a rugat zanele din livada sa il ajute, sa gaseasca pentru el o cale sa-si indeplineasca menirea sa pe aceasta lume. Iar in acea noapte, toate zanele colorate, vesele si jucause au dansat in jurul pomului, l-au impodobit si luminat in curcubee, i-au suflat praf colorat in flori si iubire in fructe, i-au udat radacinile cu cea mai proaspata apa si l-au ajutat sa isi deschida inima. Dovada vie a iubirii lui si a zanelor, avea sa fie samburii colorati ce urmau sa surprinda pe toti. Acesti samburi reprezentau tot ce isi dorea pomul sa daruiasca oamenilor mai departe.
          Asadar, dragul meu suflet visator, mi-am asternut si eu gandurile sub umbra marelui cais si ti-am adus, in dar acesti samburi colorati. Am strans pentru tine tot ceea ce avem nevoie intr-o viata de om, ia-le pe toate o data sau pe rand, in functie de cum ai tu nevoie pe drumul tau.


                   rosu sangeriu - iubire
                   rosu - pasiune
                   portocaliu - intelegere
                   auriu - frumusete
                   mov - speranta
                   roz - senzualitate
                   roz pal - vindecare
                   visiniu - putere
                   verde crud - echilibru
                   verde pal - sensibilitate
                   albastru inchis - curaj
                   albastru metalic - libertate
                   alb - inocenta
                   argintiu - tandrete
                   sclipirici - caldura si esenta tuturor lucrurilor

                                                  working proces :)
                                                                ....ceva ajutoare
                                                                          Inainte
                                                                            ...dupa
                                                                          Rezultatul


2 comentarii:

Anna spunea...

arta si suflet :X

Andra Dan spunea...

1. Esti o scriitoare imbatabila, minunata, o scumpa, si un copil etern. Sa nu lasi asta sa se piarda pentru nimic in lume, e una din cele mai pretioase lucruri posibile!!

2. Esti o artista maiastra si ai o rabdare de fier - acum tu ma motivezi pe mine!

3. Esti o prietena de nota plus infinit, si nu stiu decat ... ca sufletul meu face plecaciuni adanci in fata sufletului tau...in fiecare zi :)