BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

sâmbătă, 28 iulie 2012

Manifest impotriva frumusetii care imbatraneste




                De ce ne uitam atata la acoperisul casei cand tot ce  e mai bun este inauntru? Ce conteaza tiglele in plus sau in minus daca inauntru e caldura si bucurie? Ma uit in jur si vad si la mine catodata cat de mult ne place sa judecam dupa aparente, cat de usor etichetam si ambalam si mai ales aruncam la gunoi dupa ce am consumat. Am obosit sa ma opresc intr-o dantura care nu e perfecta, in degete care nu sunt drepte, in buze care nu au contur, in picioare care nu sunt suficient de lungi, in fuste mult prea scurte sau insuficient de lungi, in sani prea mari sau prea mici. Suntem intemnitati de defectele noastre si ale celor din jur si daca putin am ridica privirea si am vedea dupa tot ceea ce trece intr-o viata de om, ah cate frumuseti am descoperi!
                As vrea sa nu mai judecam fara sa cunoastem oamenii, as vrea sa nu ne mai agatam in carligele fizice cand ne trag de pantaloni si acceptam sau nu sa ajutam un om in functie de cum miroase. Am oboist sa judec si sa fiu judecata. Invata sa privesti inauntrul fantani inainte de a aprecia daca este adanca sau nu.
                Imagineaza-ti prietenul cel mai bun ca fiind imobilizat la pat. Paralizat, nu poate sa miste nimic de la gat in jos, este o coaja de banana care se usuca si se peticeste in timp. Acum ai capacitatea sa ii dai frumusete si sanatate. Cu fiecare lucru fizic pe care i-l dai, ii iei din ceea ce il defineste ca om. Fabrica o papusa cu care sa te plimbi la brat si ai sa vezi ca nu mai are nimic din ceea ce gaseai frumos in el.
                Hai sa facem o groapa comuna unde sa ii exilam pe toti bolnavii sau pe cei cu risc de imbolnavire si  sa ramanem o lume de frumosi si falsi, superficiali si goi. Hai mai bine sa NU!
Suferinta naste arta, bunatate si iubire. Suferinta naste monstrii  care, iubindu-i, se dizolva intr-o frumusete impecabila, care nu imbatraneste. Suntem plini de mucegai, visele lumii miros a mortaciune iar speranta a tamaie.
Totul este iubire, vreau sa vad asa pentru ca meritam tot ce e mai bun pe luema asta, totul este pentru ca noua sa ne fie bine, pentru ca noi sa fim noi sis a ne asumam asta! Judeca-ma doar daca iti place sa fi judecat!

0 comentarii: